torsdag 27 augusti 2009

Häftigt hus!

Här kommer ett tips om ett häftigt hus, inte min stil men jag tycker att det är smakfullt och snyggt! Hur går det ihop nu då?? Jaja men verkligen coolt är det!
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/496788

onsdag 26 augusti 2009

Man håller på lite här och där...

Just nu är der ommöblering på kontoret, har varit på Ikea och köpt åtta hyllor...glömde fota innan men det kommer bilder sen när allt piff är klart...(ska bara tömma två stora byråer) men då kom ett mail från Unni Drougge kul! http://www.unnidrougge.com/kissthefuture/

måndag 24 augusti 2009

Mer ideér och inspiration!!


Åh, nu vet jag vad jag ska göra med alla äpplen vi har i trädgården!! Vårt "nya" träd som planterades för tre år sen ger så mycket frukt....och nu vet jag vad vi ska göra med dom, vi gör äppelmust och sen cider eller vin!! Har kollat upp och man lämnar in äpplena till musteri som pressar. Sen har man must i ett år till nästa skörd, och sen vill jag också göra chutney med olika kryddningar, tex äppelchutney med chili till grillat kött.... åh måste nog plantera ett päronträd med, päronvin är ju underbart gott. Och så måste jag gå en beskärningskurs!! Nej nu har jag massor på gång, skönt med inspiration och en härlig höst att se fram emot! Ni som inte har egna fruktträd, hör med grannar eller sätt upp lappar i villaområden, en del skulle nog bli överlyckliga för att få hjälp med att bli av med frukten!

söndag 23 augusti 2009

helt slut...

vi har jobbat ute hela dagen och nu är jag trött i kroppen som en urvriden disktrasa....sten sten och sten men det blir bra, bilder kommer, inte ens det orkar jag just nu...ska duscha och ta ett glas rosé så kanske jag piggnar till. Men det är verkligen skönt att jobba med kroppen så där så att man verkligen blir trött! Skön känsla, efter att alltid arbetat på kontor där jag mest satt still och enbart jobbade med huvudet. Hoppas att alla har haft en skön helg och njutit av det sköna vädret.(här har det iaf varit sol och 21grader i skuggan och lagom blåst) Kram

lördag 22 augusti 2009

I går!

Hej och tack för alla lyckönskningar om en trevlig kväll! Och det var verkligen en trevlig kväll, så mysigt hem med vacker utsikt över vatten, som en tavla med ångbåtar och segelbåtar som åkte förbi. God mat, pasta med fyllning, olikasallader, soltorkade tomater, färsk sparris, kräftstjärtar, parmesanost, (jag har säkert missat någon ingrediens i den där salladen) gott bröd och ostar till....och gott vitt vin och efterrätt cheesecake med björnbär och kiwi och mums och så klart baileys....åh så mycket gott! Nu är det trädgården som gäller...hmm ja jag ska peka ut hålen som rosorna ska ner i och mannen får gräva.....lite seg i dag men det var det värt! Tack Katta för en trevlig kväll!

fredag 21 augusti 2009

Tjejmiddag.

Tjoho vad kul, ska ta en dusch nu och ett glas rosé, som jag äntligen upptäckt, och sen pimpa fötterna och fixa till mig lite, ska bli så kul att träffa tjejerna och bubbla lite. Alltid lika roligt! Hoppas det är lika roligt i morgon när jag står med huvudet neråt i jorden och planterar!

torsdag 20 augusti 2009

Mera sten




Nu börjar den andra sidan bli klar, har köpt underbara rosor som doftar "ros" så klart...hm ställde dit grodan i zinkhinken och på kvällen lyser den fint mot den vita garageväggen och så porlar det lite mysigt...

fredag 14 augusti 2009

Nya idéer!

Nu har jag anmält mig till en kurs som gör mig till trädgårdsdesigner! Åh vad spännande, jag tycker ju att det är så kul, har jag märkt i min trädgård nu när vi byggt upp den från början! Så om 200 timmar ska jag vara klar! Sen är tanken att kunna jobba lite med detta. Det är ju en dröm, att kunna livnära sig på något som man tycker är roligt eller som är en hobby.

Rensat och slängt grejer = befrielse

Hej alla!
Jag har varit fullt upptagen med att städa och rensa två barnrum, det tog 3 dagar!!! Men nu är det fint och rent, barnen/ungdomarna var väldigt villiga till att slänga bort gamla leksaker mm som man inte fick slänga för några år sen, det underlättade verkligen! Sonen har vuxit ur sin garderob så det blev inte många klädesplagg kvar där....dom har själva varit med och städat och plockat och slängt och belöningen är = åka och handla nya kläder som man fint kan lägga in i sina garderober! Så jag har med andra ord inte hunnit kolla in era bloggar eller svarat på frågan om våra mått på dörrarna, ska kolla upp dom lite senare idag, det kanske är för tidigt att springa ut med tummstocken nu 05:20? Grannarna tror väl att man är tokig då eller så gör dom det ändå..... jag har nog någon pärm från karlsonhus....kankse behöver städa här på kontoret med....

tisdag 11 augusti 2009

Fortsättning igen!



före spolning med vattenefter spolning, det är lite kul och se vilka färger stenarna har, för innan är dom så dammiga så man ser inte färgen, det lite spännande och spola av dom och se hur det har blivit!


Vet inte om det ska bli sten över hela eller om det ska vara en liten gång där...i mitten alltså







Nu börjar det närma sig....snart är det klart på ena sidan om gången...

måndag 10 augusti 2009

Fortsättning...



Idag har jag fortsatt med stenarna...sakta men säkert....ett prydnadskörsbärsträd är planterat längst bort, man ser visst bara stammen och någon nerhängande gren på den här bilden...det kommer fler bilder vart efter jag jobbar. Ha det gott alla, jag hinner inte kolla in allas bloggar just nu men när mörkret så sakta faller så ska jag titta in hos er!

onsdag 5 augusti 2009

Målning!




Idag har jag målat två hyllor med konsoler som ska upp i köket! Mitt planteringsbord fungerar utmärkt som målarbord när det inte regnar. Har en del projekt i huvudet:
1. göra klart "planteringarna" med sten mellan garage och hussten kommer nu i veckan!
2. måla klart gäststugan
3. Bygga ett vedskjul bakom gäststugan
4. möblera om på kontoret, sätta upp lite mer hyllor och slänga ut höga bokhyllan och två stora byråer med massa onödiga saker i. Få en lite mer plats och lite new England stil där inne. Har en bild i huvudet. (Mia det är ditt fel att jag började tänka på det) ....nej skojar bara, det var bara bra, det behövs nya tag.
5. Möblera om i vardagsrummet på ovanvåningen, köpa en ny förvaringsmöbel och iväg med en annan som står där. Hänga upp tv.n på väggen för guds skull, varför har man annars en platt tv?
6. Göra klart muren med takpannorna uppe på
7. jaha sen kommer allt som man måste göra: rensa garage/vind...trist.
8. Måla måla måla klart staketet och dörren till gäststugan


måndag 3 augusti 2009

I skuggan av ett träd.




Peak gillar också skuggan under trädet.


Vi lyckade inte få upp någon hängmatta från äppelträdet till staketet, så ramlade vi på dessa ställningar med hängmatta i, först köpte vi en och sen en till, nu ligger man i skuggan under äppelträdet och myser. Har aldrig gillat sådana här hängmattor med ställning men nu när jag har legat i dom så har jag ändrat uppfattning och vad gör man om man saknar ett träd? Jag har märkt att ungdomarna tycker att det är lite mysigt att ligga där och snacka också.

söndag 2 augusti 2009

**Kräftskivan**


kräftor i kräftfatet...

Snaps måste man ju ha.... så där ja....lite öl också...


och stämningsbelysning.....
...jag är lite tokig i olika ljusslingor, jag hittade två kräftslingor förra året, vilken lycka! Kvällen var trevlig och det var så ljummet ute, vi satt uppe och ute länge...

lördag 1 augusti 2009

*Årets första kräftskiva*


Ikväll blir det fest här på Soltorp, vi ska mumsa kräftor, västerbottenpaj, rökta räkor mm! Nu ska oxå kräftfatet från Bruka invigas! Bara två års letande efter det....haha jaja knasigt det kan vara ibland med grejer som man har fått för sig att man bara SKA ha. Nu står kräftfatet fint överst på Bruka hyllan.