söndag 28 mars 2010

"Hus som mättar själen" så sant








"Hus som mättar själen" ja det är verkligen sant!
På ett sätt är jag glad att vi har byggt vårt hus, hade jag sett alla dom här så hade jag blivit galen.....visst ekonomin hade fått styra men man kan ju få ihop det lite mindre då istället och anpassa huset som man vill ha det....nu får jag njuta av bilderna. Alla bilder och skisser från Karlsonhus hemsida http://www.karlsonhus.com/ det finns många många fler där....


fredag 26 mars 2010

Kan man äga alla?

Åh alla husen är så fina på sitt sätt, ni måste bara gå in och kolla här om ni gillar hus!


http://humlebacken.blogg.se/index.html

torsdag 25 mars 2010

Nytt KarlsonHus och blogg!

Hej! Nu kan vi följa ett nytt hus byggas genom en blogg som heter Skogslunden, ett KarlsonHus, se ritning mm på bloggen, så spännande! http://skogslunden.blogspot.com/ och Lycka till!

måndag 22 mars 2010

Vårspan nr 4


bild tagen utifrån, pellisarna blommar på nu.

Här kan man sitta och sola sig lite...
snart snart så är all snö borta...det går fort nu


Jag blir lika förvånad varje år, hoppsan det kommer verkligen upp någonting...


jag tror att det är tulpaner.....




Nu äntligen händer det någonting här i jorden!

Så härligt det är.


vi har ganska mycket snö kvar som ni kan se bakom vår vakthund. Hon tycker att det är så mysigt med solen. Idag när vi gick på eftermiddags hundpromenad så droppade det och töade överallt i trädgårdarna, ljudet av det och av fåglarna säkerställer verkligen att det är VÅR!

lördag 20 mars 2010

Karlsonhus är med i helgens Leva & Bo!


Hej och hå så fort tiden går, stog i affären och kom på att, just det nästa helg är ju vi med i Leva & Bo och så började jag bläddra för att se Nästa nummer, gissa om jag blev ivrig när jag såg vårt kök skymta förbi i tidningen!!! Vi är med nu i detta nummer på sidan 10-18!

onsdag 17 mars 2010

Så var det dags igen....

Mumsig frukost som ger bra energi!

I höstas var jag i full gång med en Detoxkur och jag gick ner 5 kilo och 5 cm runt midjan, jo jag tränade tre dagar i veckan samtidigt så det var även det som hjälpte till. Så skönt! Träningen gick bra ända tills det körde ihop sig med sjukdom mm i familjen så det fanns ingen tid. Nu är det dags igen men jag kör en "light" Detoxkur den här gången. Det roliga är att vågen visade bara 1 kg i viktupgång sedan förra kuren så nu har jag ca 6 kilo till målet som är 10 kilo ner tills maj. Och idag var det nästan bara 5 kilo kvar när jag vägde mig. Nu drar även träningen igång, har tränat lite då och då men inte kontinuerligt med 3 gånger i veckan, (förutom 2-3 hundpromenader ca 1,5-2 h/dag) men nu är det dags och jag är så laddad. På torsdag är det skivstångspass som jag bara älskar, man blir så stark och det behövs nu när det snart är dags för trädgårdsarbete igen! (Nej jag ska inte tjata om Detox och vikt mer här på bloggen, men ville bara nämna det) Kanske det kan inspirera någon!

måndag 15 mars 2010

Vårtecken tredje måndagen

Hmm ja jag är riktigt vårtrött idag, så vårtrött så jag inte ens har hittat något vårtecken, fast det är ju ett vårtecken i sig. Tröttheten kan oxå vara för att vi hade födelsedag här på Soltorp i går, Peter fyllde år så det var smörgåstårta och vitt vin och några gäster här. Våren brukar ha kommit hit till Peters födelsedag men i år är det väl på gång iallafall, vi har snö och is kvar och några plus på dagen och minus på natten. Solen har varit framme i några dagar nu i alla fall. Vi har ju köpt en toppenbra markis men kan inte dra ut den för taket är fullt av snö....så vi får snällt vänta tills snön har rasat ner och tills dess så har vi ljust i köket.

Titta in på Humlebacken och se alla vårtecken vet ja!http://humlebacken.blogg.se/2010/february/deltagarlista.html

tisdag 9 mars 2010

Fler vårtecken....

solen lyser in i ett köksfönster som den bara når till på våren så igår fick jag dra ner rullgardinen lite när vi lagade mat, solen orkar aldrig runt till det fönstret på vintern.....och sen har vi alla hundhår, det är ett vårtecken, ja man får dammsuga varje dag, men någon sa att det är ett vårtecken när hunden hårar så jag går på det. Och snön sjunker undan här i en rasande fart, vi har massor av snö på hustaket kvar så vilken dag som helst kommer det att rasa ner....ja lite mer vårspaning helt enkelt så där, jo och så köpte jag en vårjacka i Tyskland på HM......

måndag 8 mars 2010

Vårtecken nr 2


Bilden talar för sig själv eller hur? I helgen var vi till Tyskland, Kiel, en sväng, solen värmde och det var vår där....visserligen hade dom fått snö precis natten innan vi kom men den smälte bort och det var blött på vägarna. Men det lyxigaste var att solen värmde ansiktet och jackan var för varm....mmm som jag längtar till att det kommer hem hit.

måndag 1 mars 2010

Vårtecken.......


Jag letar och letar men inga vårtecken här......men jag har en bild från Lofsdalen där jag var förra veckan....känns ju lite våraktigt med solen ialla fall och gungorna som barnen gungar på under varma sommardagar med lite fantasi så går det eller hur?