tisdag 29 november 2011

Första ljuset är tänt....

ja så mysigt det är...ljusen ovan står i vardagsrummet
och dom här i köket, ser ni regndropparna....hu så mörkt och blött och blåsigt det var i söndags när vi tände första ljuset.


fredag 25 november 2011

dags igen..

jo dags igen att dra på träningskläder och gå ut en långpromenad med hunden, LYX, idag är det dessutom 9 plusgrader, otroligt och jag tycker det är så skönt! Nu har träningen gett resultat, har tränat 3 medelpass den här veckan på friskis och jag har ingen ingen träningsvärk och jag orkar mer på passen, jag startade i mitten av september!

Skönt, snart vågar jag prova den där Odd Molly kjolen som hänger i garderoben som jag inte kom i, eller kanske inte, väntar nog lite till....eller så provar jag den och ser hur mycket som saknas? Vill ha den på julafton.

Hur som helst så önskar jag er alla en fin fredag!

Pynta på nu till första advent och ta det lugnt, stressa inte!

onsdag 23 november 2011

JAA jag hittade

lång ljus på Månfaldens Hus, 20 kr st finns i 10 pack för 200 kr med!

har du inte varit där, åk dit, det finns lunch med och se till att ha tid....


nu börjar hallen arta sig...



hittade fint doftljus på Ica Maxi

och dessa fina kristallglas från Mångfaldens hus...jag har tittat på dom tidigare i somras och nu stog dom kvar, jag tycker dom är underbara! Det är alltså gamla kristallglas!


en liten stjärna på dom..nu är jag piggare igen!

och så hittade jag en lampfot också på Mångfalden...men skärmen är jag inte säker på, vill nog ha någon annan...eller kanske inte?

tisdag 22 november 2011

trött.....

bild lånad från Fidjiresor, gå in och titta det finns fler...
ja jag är så himla trött....fast jag går 1 timme minst varje dag, ibland 1,3o med hunden på morgonen och sen runt 30 minuter på em och 3 träningspass på Friskis i veckan, jo jag äter bra mat.....

- kan det bero på att jag inte har flyt på jobbet?
- att jag inte har någon nice utlandsresa inbokad att se fram emot? typ som bilden ovan....
- att jag inte rest någonstans under hela sommaren/hösten? (ja förutom 24 kryssning då)...
- att det inte är något spännande/ kul inbokat inom kort?

tja säg det....trött är jag ialla fall....
jaja det går väl över. Jag undrar vad som skulle få mig pigg på en sekund?
Jag glömmer aldrig minen på taxichauffören i Tunisien som begärde 10 svenska kr för att köra oss 5 minuter på en raksträcka, 10 kr för honom var hur mycket som helst, och dom där 5 minuterna i 45 graders hetta på asfalten med packning och skavsår var hur mycket som helst för oss. Men hans min, han satt halvsovandei taxin i skuggan, när han slängde ur sig vad han ville ha betalt och jag sa ok, han blev spikrak i ryggen och sköt upp glasögonen mot nästippen och spärrade upp ögonen och startade bilen, vad vi skrattade, det var hans livs körning verkade det som....
hm kan det hända mig? Att något spännande får mig pigg?
och vad skulle det vara?
Nä nu åker jag och shoppar några ljus....om någon vet vart det finns minst 40 cm långa vita ljus så kanske jag blir pigg....

måndag 21 november 2011

Nää jag skulle ju inte....



Pynta så mycket i år sa jag.....men så blev det en tur till Plantagen och där fick jag inspiration, jamen ett sånt där fågelbad har jag ju ute, det kan man ta in...hmmm och så kom jag hem med tio VITA hyacinter och så var man ju tvungen att börja... och den första adventljusstaken är klar...

fredag 18 november 2011

Mat



Mat jag gillar, blir det ikväll, lite blandat eftersom vi har olika "ätare" i familjen, en som inte äter rött kött, en äter bara kött, en bantar osv osv....så det blir mat från Medelhavet. Lite plock såsom Verdesås, parmaskinka, kyckling, köttbit, oliver, hallomi, pastasallad med soltorkade tomater och rödlök, vanlig blandadsallad med tomater, lök osv....och så ett gott bröd till, kanske vitlöksbröd....sån här mat tycker jag väldigt mycket om och alla kan plocka, det blir en del att fixa med men sen är det så mysigt att sitta länge och äta.

Man kan ju också göra det enkelt, köpa god parmaskinka och salami i charken och en god ost, ett gott bröd och någon färdig sås, oliver, feta ost och sen ett bra vin till, klart!

Trevlig fredag!

lördag 12 november 2011

Växthuset i vinter



Vi har fixat till lite i växthuset, ljusslinga runt om som lyser upp i den annars mörka delen av trädgården och sen lite trädgårdsmöbler så man kan sitta där och mysa....vi provade årets glögg och jag tycker den var mycket god! Det var supermysigt att sitta i växthuset när skymningen kom, det blir fler gånger!

en tidig fredagskväll

vart tillbringar man den?

jo i Friskis lokaler på ett pass som heter CORE,

det var första gången som jag prövade på det och då får man (TACK) alltid stå längst fram så man SER alla rörelser bra. (Jo...tryck fram dom mest otränade längst fram så dom tränade bakom blir peppade att fortsätta träna)....

fast det gör mig ingenting...:) hur som helst så var det ett spännande pass, svårt, man tränar med kroppen som belastning, och mycket balans med. Jag har lite träningsvärk överallt idag!

Det var jättekul och ledaren superbra!

Jag går dit igen en annan tidig fredagskväll.

tisdag 8 november 2011

nu så!

Puh, jobbar och städar om vart annat, det är inte lätt att hålla huset någorlunda schysst hela tiden, inte med en hund som hårar massor just nu.....

Och nu ska träningen utökas ordentligt, det har gett resultat med morgonpromenaderna med hunden på 1 timme, så när tid finns så ska vi lägga på en halvtimme där och sen blir det skivstångpass mm....japp och så sköta maten mer = inga chips i soffan på kvällarna.....

kryssning

Hej hej, jag fick en kryssning i present av mannen och nu har vi varit iväg på den, skaldjursbuffé med Birca cruises, trevligt och lagom med folk när man åker söndag-måndag.

Ja ganska spännande är det, på kryssningar....om man tycker om att se olika människor och olika uppföranden, det är en guldgruva att kryssa då.

Men trevligt var det!

fredag 4 november 2011

*Vilhelm 14 år idag*

här är Ville i full fart, här gillar han att vara, i köket och baka, laga mat mm, bilden är från förra julen och jag tror vi gör knäck, lussebullar och något mer....det brukar liksom vara 3, 4 saker på gång när vi bakar eller lagar mat.

Grattis killen!

onsdag 2 november 2011

Onsdag mitt i veckan

Ja vad fort det går.....40- årsfesten var så kul i helgen och Babben var också jätterolig! Måste skärpa mig och komma iväg på sånt roligt oftare! Men jag trivs ju så bra hemma.....men ändå...ja och till helgen blir det att fira sonen som fyller 14 år (redan).....oj så fort det går. Han var alltså 9 år när vi flyttade in i huset. Syskonen 11 och 16 år nu är dom då 16 år och 21 år.....det är stor skillnad på dom 5 åren måste jag säga och det känns ändå så kort tid....tänk om 5 år till.....stoppa tiden!