lördag 31 juli 2010

Mat och grill


ett tips, grilla citron, jag pressade ur saften till potatisen och grillade sen citronerna, det blir en konstistens som ananas och citronerna blir mildare i smaken

kallt rosévin


soltorps egna potatis, så kul att plocka upp egen skörd och koka, här med citron och örter




paprika sallad, olika paprikor, lök, oliver och olivolja, krydda med det du tycker om, jag hade salt, peppar och sen någon limepepparblandning från Santa Maria



underbara färger i ett härligt blått Mateusfat





torsdag 29 juli 2010

"Majsfältet"

Vi planterade lite majs i våras och den har växt men jag vet inte om det kommer någon majs, vi får se, spännande.


så här der den ut nu i juli
Så här såg det ut i maj

lördag 10 juli 2010

semester


Jag har tagit semester från bloggen, tillbringar helldre tiden ute i trädgården just nu!
Jag vill önska alla en skön sommar!

måndag 5 juli 2010

Underbart hus Newport

Igår var vi på besök i Örebro i ett vackert Karlsonhus,
Newport heter det.
Huset är helt underbart inrett, både ute och inne, det var som att kliva in i en låtsasvärld, ni vet, när man ser i inredningstidningar så vet man ju att det är lite staylat, men här såg det ut så och dom lever i denna underbara miljö...så fint, huset ligger också så vackert med en äng och öppna vyer som utsikt. Jag är KÄR.....nu vill jag leta tomt och bygga ett Newport.
Mer bilder finns på http://www.karlsonhus.se/ tvåplanshus och sen Newport, där hittat ni också planlösningen och en film.
Varsågod, dröm er bort!
Nu har jag varit inne i fyra Karlsonhus, ett Lusthus i Bro, det var det huset som gjorde att vi valde Karlsonhus och byggde vårt eget Soltorp, sedan har jag varit hos Humlebacken, http://www.humlebacken.blogg.se/ och så nu i Newport. Och ja det är något speciellt med dessa hus, så är det, det tror jag dom som har besökt ett Karlsonhus kan hålla med om!