fredag 24 april 2009

Nu är allt....

fixat och klart, sonen är nyklippt, discolamporna fixade med nya glödlampor, colabacken inhandlad och alla andra tillbehör, tom en målad banderoll är klar!!! Nu hoppas jag att klassfesten blir succé, hmm tror jag har en ny affärsidé.....(igen) och i morgon är det 1 års firande i Södertälje solariet, skumpan är inhandlad!!! Japp det blir en festfixar helg helt klart! Vädret är toppen och verandan är inte fixad än!!! Äh vi hinner, vi får ha som mål att det ska vara klart till valborg då....

torsdag 23 april 2009

Gräsmattan mm

I går toppdressade vi en del av gräsmattan, där det var väldigt torrt och lite gräs, hoppas det kommer nu, det är andra sommaren sen vi sådde och den har inte tagit sig riktigt bra! Men nu så hoppas jag. Jag köpte en himla smart grej igår, en bevattningslang, vi har planterat 15 meter avenbok mot vår gagareuppfart för två år sedan och det är ett himla vattnande, den här slangen släpper ut fukt så den ligger nu i avenbokhäcken så kopplar man bara in den vanliga vattenslangen och sen sprider vattnet ut sig så fint så. Jättesmart sånt gillar jag! Vi köpte av märket Gardena, den är en svart slang. Finns bla hos Plantagen.

onsdag 22 april 2009

hmm tveksam


Såg i går i en tidning att en pool i grundutförande kostar ungefär som våra makiser kommer att göra, ok då är inte arbete och trädäck eller sten runt mm inräknat men man blir ju tveksam, klart man helldre vill ha en pool i stället för markiser, fast markiser är ju nödvändigt det är ju inte en pool...... suck tänk att man måste välja och vara så ordentlig....för övrigt vore det inte dumt med en resa till något som liknar ovanstående hotel....ja ska nog köpa några trisslotter idag.

måndag 20 april 2009

Vårtecken!

Hej! Jag har ingen bild idag, men ett stort vårtecken är att fästinghalsbandet har kommit på Peak vår hund, hittade en fästing på henne för en vecka sedan!!! Så nu är det verkligen vår!

torsdag 16 april 2009

Snart har vi en markis.....


Åh, nu är det på gång! Markismannen var här och tittade och vi bestämde oss för en som den på bilden (bild hämtad från Riviera) som går ut över hela altanen 3,5 meter och i grå, kommer att bli så snyggt! Sedan en liten framför köksfönstren (liten och liten) ska bli så skönt att få lite "tak" över utemöblerna och få bort solen som är jobbig i vårt vita kök, alla sitter och kisar när det är som värst....

onsdag 15 april 2009

Nu ska jag ut i trädgården!

Ska kratta ihop sista löven mm för i em hämtar vi släpkärra och slänger allt gammalt skräp! Så skönt!

Torkvinda!


Jag har sett en likande torkvinda från Bruka (hittar ingen bild) men som är vit! Åh en sådan vill jag ha!!! Det är så somrigt att se lakan fladdra i vinden tycker jag, och varför måste torkvindor vara så fula? Men den här fast vit vore så fint!

tisdag 14 april 2009

Trapp


Enligt önskemål från Vimsingen kommer en bild på min trapp, den svänger sen upp till vänster och så är det öppen till höger med ett vitt "Staket" med ek överst, har ingen bild på det men kan ta en vid nästa tillfälle när kameran är framme! Men man isolerar ljud nerifrån och ljud uppifrån, bra att tänka på när man är många.

Garage och förrådsrensning dag 3...


Nu är det dags att ta tag i det sista! Det blev några säckar kvar att rensa i går och sen ska vi städa ute, i morgon hyr vi släp och åker och kastar allt!! Så skönt, sen ska vi börja med det roliga! Beställa grus mm och göra i ordning rabatterna mellan garaget och huset, det ser just nu för hemskt ut!!

Vi har samma gråa sten som på den här bilden så jag tänkte göra något liknande det här med stenen bredvid och sen planera ner det man vill ha, någon ros, osv så man kan låta det vara bara och planetera i lugn och ro, då ser det snyggt ut ändå från början. Eller vad tror ni?

söndag 12 april 2009

Vårtecken!


Det händer saker i trädgården, det här är dom första lökarna som jag har planterat i vår trädgård, skön känsla och se att det kommer upp något och att det fungerar! Jag tror att det här är vita tulpaner....hmmm vitt vitt vitt om nu inte hunden har möblerat om för mycket i jorden....

lördag 11 april 2009

Vår och påskafton!







Idag är det verkligen vår här på soltorp, grannarna (männen) har tagit fram högtryckstvätten och städar på altanerna...sen grillar dom...fniss ja nu är det verkligen vår och idag är det ju varmare än vad det var förra året på midsommar! Visar en bild på dom här härliga tulpanerna och den här spännande vodkachampangen som jag fick igår av mina middagsgäster, (tjejmiddag). Den är så perfekt designad (flaskan) så man nästan tappar andan hoppas den smakar lika bra! Glad påsk!

söndag 5 april 2009

Näääej regn....

Det kanske är bra för växterna men inte för mig...jag jobbade i går lördag från 14-23:30 och hade förväntat mig samma härliga väder i dag ju så jag fick njuta av solen lite...jaja det kommer fler dagar. Det får bli att pyssla lite inne idag. Och så slapp jag börja städa ur förrådet/garaget.

fredag 3 april 2009

Soffan

Hej! Nu har jag varit på K-rauta och tittat på den, och hela gruppen är rätt liten och det är ju egentligen bra, för då kan man flytta runt på den, precis som du skriver Vimsingen. Jo man får ju lust att köpa två, det är ett rätt bra pris med, om man jämför med andra. Jag måste kolla in Plantagen och alla andra ställen först...fast jag gillar att ha olika stilar på olika platser för jag tycker om flera stilar, den här är ju mer "modern". Nu kom jag på att jag har en vit metallsäng från ikea, den skulle jag ju kunna ställa på balkongen, gäller bara att fixa dynor som tål vatten...hmmm lite romantisk stil då...eller under äppelträdet i trädgården...hmm sen sprang jag snabbt in på Åhlens...suck det fanns så många snygga vita krukor men jag hade lite bråttom så det blev inget mer med det, såg dom i farten liksom....man vill bara HA HA HA just nu.

Kanske en soffa ute?


I dag ska vi bla titta på en soffgrupp likande den här på bilden. (bild från K-rauta) problemet är ju att jag vill ha den på två ställen, antingen upp på vår balkong med utgång från sovrummet eller under balkongen med utgång till altanen och där vi ska göra en grillplats? Hmmm där nere är det ju mysigt att sitta under tak och prata mm samtidigt som man grillar och grejar, där uppe är det skönt att sitta varma sommarkvällar och mysa. Ja vilka problem..... vad tycker ni? Nu när solen skiner vill jag göra ordning på altanen och balkonen på en gång....genast!

onsdag 1 april 2009

Min magnolia blommar!











Jag är så glad att jag köpte den här sista stackars Magnolian på Trädgårdsmässan, nu blommar den och doftar underbart! Den står inne på vår toalett och förgyller tillvaron!

Tack!

Hej och tack för alla fina kommentarer! Här kommer svar på frågor.
Huset var färdigt maj 2006, så nu i år har vi bott här i tre år. Tomten var lite svår att få till, det finns några bilder från hur det såg ut när huset är klart. Jag ska leta fram några gamla bilder från det gamla huset som stog här innan och hur tomten såg ut då. Nu i vår ska vi göra klart mellan hus och garage och måla murarna vita mm, ja det finns att göra.
Hunden heter Peak och är en 100% rottweiler, hon blir tre år i sommar! Ha en bra dag, nu känns det som att våren ahr kommit hit!