söndag 5 december 2010

matlagning utan el

Vi har en vedspis i köket och nu när det är kallt ute så eldar vi i den och i kakelugnen, vi har så varmt inne och det är så skönt. Vi går barfota, strumporna åker av, det blir för varmt. I går kom vi på att vi kunde grädda våra egengjorda pizzor i vedspisen....jag upptäckte en termometer där häromdagen och såg att efter 3 vedklabbar och 1 timmes eldande så var ugnen uppe i 240 grader, så igår gjorde vi egen pizzadeg och grädde pizzorna i ugnen, det tog ca 10-15 minuter per pizza och blev jättegott! Ugnen är separerad från veden så det kom ingen konstig röksmak eller så, perfekt, nu ska vi baka mer i den när man ändå eldar! Tips till er som bygger nytt, sätt in en vedspis om ni har möjlighet!

6 kommentarer:

  1. Jag önskar verkligen att jag kunnat satt in en när vi gjorde om men fick inte plats :(.
    Hoppas ni haft en fin andra advent.
    Kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  2. Sååå mysigt, jättefint i köket, underbart med vedspis, saknar vår från förra huset, men vi har en i stugan som jag får njuta av.

    Ha en bra vecka!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  3. Så mysigt med er vedspis och att ni använder den. Det kan jag sakna från vårt gamla hus och som du säger det ger en otrolig värme. Kanske vi borde tänka om och sätta in en här också.....dom har mysfaktor och så är dom räddningen vid strömavbrott!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vedspis är en dröm för mig. Något jag vill ha, om ifall att vi bygger ett hus någongång i framtiden. Min mormor hade en vedspis när jag växte upp. Helt underbart. Lyckos dig som man sa när man var liten :-)

    SvaraRadera
  5. Ser så himla mysigt ut på bilden - och även i verkligheten!!
    Kram

    SvaraRadera