tisdag 30 juni 2009

I så fall här...


skulle poolen med trädäck vara, jag skulle vilja bygga ett plank åt ena håller och neråt ett litet poolhus, allt i vitt så klart och sen trädäck med pool i. Trädäcket skulle sitta ihop med verandan som vi har idag....mmmm än så länge bara en bild i huvudet och inget bestämt än. Man kan ju drömma så länge...och tack alla ni som har berättat om era erfarenheter ang pool eller båt, dom flesta tycker pool och det är nog så att vi har mest användning och nytta av en pool....vi funderar vidare, det är i så fall tills nästa år det blir av. Förresten nu är staketet grundmålat hela vägen, förr inlägget såg jag att det var halvmålat sen senare samma dag målades det klart. I går började jag med gästsstugan...men det var nästan för hett för målning.

lördag 27 juni 2009

Inspiration...










Idag har vi grejat lite på tomten och sen la vi oss och vilade under äppelträdet....sen fick jag lite idéer och flyttade dom vita soltorpsstolarna till framsidan och det bordet som stog där åkte till baksidan under äppelträdet...man vågar ju knappt säga det men det är väldigt hett under markisen. 36 grader....så jag tänkte att vi kunde ha ett bord i skuggan med, det fläktar lite där. Bilderna är en aning suddiga, vet inte om den gamla hederliga videokameran tycker att det är för hett med..

pool eller båt pool eller båt pool eller båt?????

Så håller vi på och velar....vad vill vi? Ja det är det svåra, och nu har vi en båtplats och sen kommer det svåra igen...vi tittar på båt och hamnar på dyra stora båtar, vi vill inte ha något gammalt skabb....och ena stunden säger vi, äh vi köper en liten öppen som vi kan åka ut med bara över dagen, men sen säger vi, vore ju mysigt att kunna övernatta...hmmm och då är vi fem personer och det måste finnas TOA och DUSCH säger tonåringen....och då drar det iväg med 5 gånger så dyrt...minst...och så tänker man..hmm för en femtedel av dom pengarna får man en riktigt schysst pool med trädäck...barnen skriker POOL!!! Ja vilka lyxproblem.....vi har inte bestämt oss!! Åh så himla svårt...HJÄLP!! Förslag /synpunkter mottages mer än gärna.

torsdag 25 juni 2009

Mitt första dopp i år!

Japp nu har jag doppat mig i havet! Idag hände det, det tog ett tag men sen så, och lite senare blev det ett dopp till och det var sååå skönt, jag hade termometern med och det var 17 grader, längtar till varmare men det var helt ok! Nu har snart alla i familjen doppat sig i år!

måndag 22 juni 2009

Målat och målat...

Idag har jag målat på vårt staket som är runt om tomten...puh vilket slit, man sitter dubbelvikt liksom...men ändå måste jag säga att det är rätt fridfullt att sitta och måla i skuggan när det är så här fint väder....och framför allt, jag får tänka i fred, ingen i familjen kommer och håller mig sällskap och ska prata och prata så jag får verkligen vara ifred när jag målar (ialla fall när jag målar staket)...det är så skönt att få sitta där i lugn och ro. I morgon blir det utflykt till klippor och vatten.

torsdag 18 juni 2009

Glad midsommar alla härliga bloggare!

Nu så, äntligen klar med städningen, så skönt!!! Nu ska vi åka iväg och köpa några saker som behövs och sen en solning på solariet och därefter bastu och kanske en öl.....nu är det ledigt!!! I morgon blir det sillunch med grannar och därefter brännboll och lite senare grillning här hos oss. Det ska bli så mysigt! Ha det gott så håller vi tummarna att det blir sol! Kram

tisdag 16 juni 2009

Spray











Nu kunde jag ju inte låta bli....stolarna har stått vitmålade ett tag....och idag kom sonens sprayburkar med posten...jag hade ju tänkt måla med pensel och grå färg...men nej efter några timmar så åkte handskarna på och jag sprayade loss...nu är jag skyldig sonen en ny "MONTANA" spray burk...men jag är rätt nöjd med resultatet och ångrar man sig så finns det ju vit färg...och söta apan har sonen gjort...

söndag 14 juni 2009

Hur är det möjligt? Hur kan det hända? Varför?

Så tragiskt och så onödigt, vart har normala spärrar tagit vägen? Bli mördad av sina vänner? På något sätt är det skönt att det regnar, det känns nästan fel med vackert sommarväder när sådant här tragiskt händer. Var rädd om varandra.http://blogg.aftonbladet.se/llfu

lördag 13 juni 2009

Om ni har vägarna förbi Västerås...

så missa inte den här affären!!! Den är helt underbar men det krävs att man har tid att gå runt i alla rum och titta! http://www.countryhouse.nu/ jag har varit där två gånger och kommer alltid hem med en stor kasse med grejer! Och så kan man fika också!!! Kransarna som ni ser på våra ytterdörrar kommer därifrån. Sen har jag en större ljusare inne på murkåpan i köket.

Födelsedag på Soltorp!

Idag har vi födelsedag i huset, Sarah fyller 14 år och 10 ungdomar invaderar huset på tjejmiddag ikväll! Dom blir så stora på en gång! Grattis Sarah, kan man börja sommarlovet bättre än med en födelsedag?

fredag 12 juni 2009

Hunden och skolavslutning


Nu äntligen är det sommarlov här, idag har vi varit på två skolavslutningar så nu har alla sommarlov här i huset! Jag fick till en bra bild på vår hund Peak som jag bara måste lägga ut. Kram på er alla och ha en skön helg!

Här på bilden ska hon precis rusa i väg och jaga bort några inkräktare (fåglar) på tomten. Hon fyller snart 3 år och är så mysig.

torsdag 11 juni 2009

Markiser!







Nu har jag fått några bilder från leverantör/montören av våra markiser, det syns på vidvinkeln, han har ju fått med hela huset samt en del av garaget, vilken skillnad mot min kamera....markiserna kommer från http://www.riviera.se/ och är monterade av: www.solskyddsdesign.se/ och vi är så nöjda, men än så länge har dom mest varit skydd mot regnet....men det var ju en av tankarna med markisen därför valde vi kvalitet.

måndag 8 juni 2009

Skärmvägg och groda









Vi har grejat och fixat ute hela helgen, nu har min fontängroda fått växter, skönt, det var inte lätt att få tag på, jag hittade till slut flytväxter på Hornbach, jag hittade även näckrosor men dom var tre gånger så dyra och mycket mindre. Och idag kom vår skärmvägg som vi har ställt vid uteplatsen för att slippa in insyn från vägen, ibland går folk och tittat och ser precis in när man sitter och äter, mindre kul....och en gungmatta har kommit upp, inte riktigt klart än, men snart så!

fredag 5 juni 2009

Klart!


Skönt, studentfirandet gick bra, trots regn och blåst, jag höll på att frysa tårna av mig, (tog på mig fina sandaletter....) stod och längtade efter raggsockor och gummistövlar och att åka hem och tända kakelugnen....nu vill jag ha sol och värme!! Hittade en bild i filmkameran som dottern tagit, hon är jätteduktig på att fota. Här ska vi äta efterrrätt, cool bild.

torsdag 4 juni 2009

Studentfirande

Idag har vi studentfirande i huset, det är stora dottern Sofie som tar studenten! Så nu får vi hålla tummarna att det finns något bra arbete som väntar..... ! Vi ska ge oss iväg till skolan med plakat och blommor och senare blir det smörgåstårta och mer firande! Sofies klass började med champangefrukost kl 0700....senare blir det att åka lastbilsflak och vidare till Stockholm senare i kväll och åka limousine....det blir en lång dag för tjejen.

måndag 1 juni 2009

Grusgång nr 1 klar!






















Oj oj oj vilket slit i solen och värmen! Men nu är 1:a gången klar! Vi är nöjda! På nedersta bilen är det jag och sonen som vilar i skuggan efter att vi grävt ett hål till vårt plommonträd.