torsdag 21 januari 2010

Längtar


Hittade den här bilden som jag tog i somras i Helsingborg, Fredriksdal. Åh vad jag längtar till våren. Mina trädgårdsstudier ligger på hyllan, brist på engagemang nu när hela trädgården ligger under snö och just nu även brist på tid. Snart ska jag ta tag i det igen....häcken på bilden eller träden får man väl säga är jättegamla Avenbok, vi har planterat sådan häck vid vårt garage. Jag gillar den eftersom bladen är kvar över vintern. Längtar ni med t ill våren?

onsdag 20 januari 2010

Livet skakas om ibland

Nu var det en vecka sedan jag skrev något här. Vi har haft det skakigt/rörigt/jobbigt hemma. Peter har varit på sjukhus sedan i lördags men allt är stabilt och han får komma hem på fredag. Ni vet, man läser om andra som råkar ut för olyckor- sjukdomar men inte föränns det händer en själv eller människor i sin närhet förstår man hur det känns. Usch vad livet kan ta slut fort, det är så svårt att förstå och nu är vi tacksamma för att det gick så bra! Kram

onsdag 13 januari 2010

Förändring

Ja nu är det dags för en förändring i vårt vardagsrum nere.....vi har stora "amerikanska" skinnsoffor som passade jättebra i vår stora lägenhets vardagsrum på 60 kvm och 4 m högt i tak men här tar dom upp hela rummet!! Jag har varit onöjd med det rummet hela tiden och tänk ja ja så är det liksom, skinnsofforna var dyra eftersom vi satsade på kvalitet som skulle hålla och med skinn även bakom för dom stog ute mitt i rummet. Men nu VILL jag inte ha det så längre, nu ska dom säljas och sen blir det nog vita tygsoffor och igår när jag satt i kakelugnsrummet och funderade så kom plöstligt färgen på väggarna till mig: SVART! Alla möbler blir vita och väggarna svarta, jag tror dom fina snickerierna kommer fram, vi kommer att ha en hel vägg med böcker, två av dom andra väggarna består av fyra fönster på vardera sida och på den fjärde väggen är dubbeldörrarna in i rummet....ja jag tror det kan bli fint, man ska ju inte vara så feg enligt Simon och Tomas så...vi har lite sand i alla våra färger på väggarna så det blir nog snyggt matt liksom.....hmmm ska ta en bild på rummet nu innan när det är ljust så förstår ni problemet med soffona...kom gärna med tips och bilder om det är någon som har sett något liknande.

måndag 11 januari 2010

Godmorgon!

Godmorgon alla bloggare och läsare! Tack för positiva kommentarer om fotograferingen här! Reportage kommer förhoppningsvis i år till julen och jag lovar att hojta till här i vilken tidning mm när det är dags. Det kommer nog att kännas konstigt att se sitt hem i ett reportage, alltså positivt, för det blir så fina bilder av något som man själv ser varje dag. Det var roligt eftersom det var våra egna prylar och det som tillkom är sådant som vi lätt hade kunnat ha här så det är "vårt hem" som speglas i bilderna. I dag ser det ut som att vi får sol i vinterlandskapet! Och jag är friskare men inte "träningsfrisk" suck....får hålla mig lugn på den fronten. Ha det gott alla!

fredag 8 januari 2010

Idag

det har varit fotografering här på Soltorp med tema jul och lite vinterbilder ute! Så kul! Jag kunde ju inte hålla mig borta så jag har hängt runt Anna-Karin Nyfjäll (stylist) butik http://www.arstidenstockholm.se/ och fotograf Karin Björkquist http://www.karinbjorkquist.se/ tänk vilket kul jobb och säkert inte så lätt med nyfikna åskådare när man ska skapa.....det krävs säkert tålamod....hahaha ja jag som inte pratar något alls heller.....åh så spännande att få se bilderna! Det var så vackert ljus idag !

Karin in action

Karin och Anna-Karin i vårt kök



här ovan ett motiv, ska bli kul att se hur Karins bild blev....

i dag....

så händer det något kul här på Soltorp....inlägg kommer senare när allt är klart!

torsdag 7 januari 2010

Kryddor



Städat ur kryddlådan och lagt ner dessa underbara kryddor från Santa Maria! Jag är en aning förälskad i dom, alla har en kvarn så man maler när man kryddar och på det sättet får du verkligen färska kryddor! Tack goa Maria för att du kom med dom in i vårt liv! Vi har två favoriter här i huset (Chili Explosion och roasted Garlic & Pepper) men har inte hunnit krydda oss igenom alla....mmmm så god maten blir.....och tänk, krydda kan man göra oavsett om man äter smalt eller inte.



Inget särskilt och något särskilt....

Är lite hängig men ok! Igår var det födelsedagsfest hos mamma, en aning jobbigt med tanke på min hals, det går liksom inte att sitta tyst och att prata gjorde ont, och eftersom jag är hes så säger alla Va? så man få upprepa sig.....men så kul att träffa alla släktingar! Jag har också upptäckt Tradera och sålt en sak!!! Hihihi så kul, så nu har jag rotat fram några saker som inte används, gud så skönt att kunna bli av med grejerna, (förhoppningsvis) det känns ju fel att slänga saker som är oanvända och nu kommer dom till användning igen! I morgon är det spännande saker på gång här i huset! Hoppas jag är pigg då! Kram på er alla i kylan!

måndag 4 januari 2010

Näääe

Idag är jag däckad....har fått något virus så det gör ont i halsen och kliar lite i ögonen, har knappt sovit inatt, kroppen har känts febrig....åh så frustrerande! Dessutom sitter låsningen i ryggen fast....så det blir nog till att ringa till någon som kan sånt där....suck....idag skulle jag gå och träna årets första pass och jag har längtat och så blir jag sjuk, jag som inte har varit sjuk på 3,5 år! Va? Kunde inte året börja bättre? Jaja men å andra sidan så får man väl ligga i sängen när man är sjuk hela dagen? Och läsa och sova? Och äta lite choklad? Visst är det så? Kanske inte är så dumt att vara lite hängig om man är det 1 gång på 3,5 år....måste fixa lite pappersjobb men sen ska jag vila resten av dagen. Ha det bra och hoppas ni är friska!

fredag 1 januari 2010

Nytt år

Idag har jag varit en aning trött.....blev mycket god mat och god dryck i går, för mycket av allt. Det är så spännande med ett nytt år, och så går det så fort och så står man där igen och ser på raketerna med ett glas skumpa i handen och man funderar, blev det nya året som man tänkt sig? År 2009 har varit ett spännande år, vi har börjat med nya saker på arbetssidan, sälja Karlsonhus, jag har börjat min trädgårdsutbildning som snart är klar, jag har börjat att träna, stora dottern har tagit studenten och körkort, jag tycker att det har hänt en massa kul saker, lärt känna nya människor, träffat gamla vänner som jag inte sett på länge, ja det har varit ett bra år, jag är nöjd, mycket nöjd, ser fram emot allt kul som kommer att hända år 2010. I januari händer följande: mammas födelsedag, en Detoxvecka, massa träningspass, tjejweekend till Sälen, det är vad som är på schemat hittills!