måndag 31 januari 2011

Ny vecka!

Ny vecka och nya roliga möten! Tre träningspass inbokade, besök på Tibrokök med kund, jättekul, sen ska jag på kvällsträff för företagskvinnor, göra klart tillverkningorder på ett fint hus och besöka en tomt för ev nytt husbygge. Januari gick riktigt fort som jag önskade! Ha en toppenvecka! Bild pvanför lånad av http://www.personligalmanacka.se/, här kan ni beställa almanackor med egna bilder och text, rolig present!

fredag 28 januari 2011

Tunisien

Här fanns alla möjliga mönster och tallrikar, jag köpte med mig några hem och dom är så fina och roliga att äta på, dom betyder lite extra när man har köpt dom så långt bort..om ni ser lite till höger in i bilden så ser ni att det sticker ut några fötter där, han sov middag...
jag längtar till solen och värmen nu...och Tunisien, det var annorlunda...det kliar lite i en lyktälskares fingrar när man ser dom här lyktorna, en av dom fick jag med mig hem.....

hoppas jag kan resa hit igen någon gång!

tisdag 25 januari 2011

Hemma

värsta räkmackan....
stugan!

På väg, härligt bilväder
Jag är hemma igen men har inte hunnit skriva något här....men det har varit toppen kul och inga ben bruta!

torsdag 20 januari 2011

Fjällen med härliga och galna vänner!

Idag åker jag, på lite semester med tjejkompisar, samma gäng för 3:dje året, (fast förra året var jag inte med) till samma stuga, med samma packning nej skojade bara....men nästan samma av allt....vi träffades förra veckan och planerade lite och det börjar redan där....man känner av stämningen, hur tokigt, roligt, galet det kan bli....jag som numera jobbar ganska ensam hemma blev trött i öroen på den korta stunden, även fast jag själv kan hålla låda och byta samtalsämnen hur som helst....men det blev mycket skratt med så jag gissar att skrattmusklera får jobba!
Det ska hur som helst blir jättekul, nu ska jag packa klart!

söndag 16 januari 2011

Vår vår

hittade den här bilden på vår fina Sofie som fyller 20 här, man ser maten och glasen i bakgrunden, vi saknar dig! Sofie är i San Francisco och kommer hem i höst...känns som att det är lååång tid kvar.....ni kan läsa om vad hon gör där i hennes blogg som ligger i min lista, den heter .-
Lilla fontängrodan....det låter så mysigt på "gården" och så lyser den fint...bild från 8 maj 2010, tulpanerna är på väg...jag längtar!!

fredag 14 januari 2011

Undrar hur hon tänker?

Ja ibland undrar jag verkligen hur vår vackra Peak tänker....idag på morgonpromenaden så tog jag av mig vantarna, då vill alltid Peak bära dom och gå hem så fort som möjligt. Det är inget konstigt men när vi inte gick av spåret på vanliga stället och hem utan fortsatte så går hon av motionsspåret och gräver ner mina vantar. Vi fortsatte på gången och sen vände vi, jag frågade vart mattes vantar var men Peak ville inte ens se på mig....vad tänkte hon på då? Hon nonchalerade mig helt och mötte inte min blick. Hmm vi gick förbi stället där hon grävt ner mina vantar och jag tänkte att hon gräver väl upp dom nu och tar dom med hem men nej, jag gick gräva upp dom själv och sen bar hon hem dom....
Vad lustigt, är det någon som begriper sig på hundar som kan förklara vad hon tänkte eller gjorde?

onsdag 12 januari 2011

energiiiii

Visste ni att 1 julgran räcker till el för 4 tvättmaskiner? Och några hundra räcker till elförbrukningen av en vanlig kyl och frys under ett år.
Lämna era granar till kommunens återvinningplatser för just granar så hjälper vi till! Vår åker in i kakelugnen för lite värme till huset.
Nu är julen snart helt utstädad i vårt hus!

måndag 10 januari 2011

Sushi

dukat
inhandlat saker till Sushin

Avocado och gurka, eftersom det är söndag så fick vi inte tag på färsk fisk så vi gjorde vegetariska california rullar

spännade, detta var första gången vi gjorde detta

här är sonens rullar
bild ur boken

här är min rulle,
hmm lite för otålig för detta tror jag, men det var gott, lite bökigt med riset och pga tidsbrist så köpte vi färdig vinäger som man ska ha i riset och även färdig inlagd ingefära, det fungerar men nästa gång gör jag egen vinäger och lägger in ingefäran själv, då blir det nog ännu godare. Ett tips är att göra detta tillsammans om man bjuder på middag, sen kan man ju också skippa rullarna och skära upp grönsaker, fisk mm som man plockar och doppar i soyan och Wasabi. Det var gott och kul att göra, det är spännande att ge sig på matlaging som man inte har prövat!

söndag 9 januari 2011

God och nyttig mat

Blodgrape, ingefära, salladslök, granatäpple, rotfrukter, lime visst ser det härligt ut?
gott ekologiskt vin

thailändsk grapefruktsallad med chili och lime


Apelsinsalt med rosepeppar och rosmarin


ingefärsdresserade rotfrukter

Powerkyckling med apelsin och granatäpple
vi gjorde dessa tre maträtter och det var såååå gott, den som vill ha vegetariskt kan steka lite Hallomi eller ta en bit fetaost till. Supergott, alla recept hittade jag i Svenska Dagbladet fredagen den 7/1 2011 så man kan säkert hitta recepten via hemsidan....sån här mat älskar jag, nyttig och god, mums!

fredag 7 januari 2011

Köp den, läs den!

Vi var och handlade mat idag till kvällen....mmmm massa gott, ni ska få se sen. Som vanligt har jag läst ut en bok så jag gick till pocketstället och såg denna bok, månadens bok nu i januari och så började jag läsa på baksidan. Hmm detta låter bekant tänker jag och vänder på boken, nej jag har inte läst den, känner inte igen framsidan men


sen hittar jag en bild i boken och henne känner jag igen, författaren! Och så glad jag blir! Vi var på samma författarkurs för några år sedan i Venezuela, Isla Margaritha i två veckor! Och jag minns, jag har ju hört denna historia berättandes för mig av författaren själv, jag minns vilket otroligt avtryck denna människa gjorde/gör hos mig! Den mest positiva levnadsglada människa som jag träffar har varit med om så mycket hemskheter! Och så glad jag blir att du, Birgitta, äntligen har fått ut din historia och bok! Stort grattis! Fast jag vet att jag kommer att gråta floder när jag läser den.
*KRAM*
Här kan ni läsa mer om Birgitta på M-magasin där hon tidigare har haft en blogg:

torsdag 6 januari 2011

Nya tag!

Japp, då var det dags igen, ska åka till Friskis och köpa ett halvårskort och träna 1:a passet i år! Jag har legat på latsidan (förutom hundpromenader ca 1-2 timmar/dag) men det är inte alls samma sak som att träna sig slut och svettig!
Nu kör vi igång (grannen och jag)!
Just nu känns det väldigt trögt, har tappat en hel del styrka sedan förra året denna tid när jag var riktigt på gång med träningen och kände att det hade gett resultat både fysiskt och psykiskt men jag ska dit igen!
Mål i januari med träningen blir 2 pass i veckan och sen i februari 3 pass varav 1 skivstångspass.

tisdag 4 januari 2011

Vinter

Visst är det vackert när solen kommer fram, så mycket gladare man blir!
Snön ligger som grädde på taket, så mycket snö det är, otroligt.

Trädgårdsmöblerna väntar på våren och jag med!

Så här ser det ut hos oss nu, bilden är tagen idag.

Vackra gångar blir det runt om på tomten.

söndag 2 januari 2011

Nyår och 60 årsfest!

Vi firade min moster Britt som fyllde 60 år på nyårsafton! Här är bordet dukat med silvertema och fina små buketter och placeringskort! fint!

Massa god mat förstås....

mmmmm
födelsedagsbarnet fick en krona med Hello Kitty på ...ser nästan ut som en viss Lassgård i bakgrunden...

smart sätt att använda en översnöad bil...

vi hade inga raketer med tanke på att det var hundar med men det blev stämningsfullt med kinesiska lyktor, man ser en liten gul prick i himmelen, mycket fint och tyst!