onsdag 30 september 2009

Utmaningen 10 sanningar om mig från Zara!


1.

Jag tycker väldigt mycket om mat och vin, mmmm vad vore livet utan denna njutning?

2.

Eftersom jag tycker väldigt mycket om mat och vin så tränar jag just nu för fullt, 3 friskispass i veckan så jag kommer i form till sommaren....2010...näää men så att jag mår bra och kan äta vad jag vill, klarar inte av bantning...blir sur om jag inte får äta gott.

3.

Utbildar mig just nu till Trädgårdsdesigner.

4.
Driver en solariekedja med min man (som vi även byggt upp) Sunfactory.

5.
Kan måla, hus, väggar allt!

6.

Tycker om ordning och reda men har insett att vi bor 5 personer här och en hund......så det får bli som det blir men jag får fortfarande spel ibland pga alla grejer och allt smuts som det blir....men jag jobbar på det...

7.

Är bra på att räkna ut billån och leasing och kan göra kreditbedömningar på privatpersoner och företag.
8.

Har sytt på två ställen på kroppen, i huvudet och på låret...(var lite vild som liten)...

9.

Humor, ödmjukhet och generositet är egenskaper som jag tycker om hos andra människoren och jag ogillar verkligen motsatsen hos andra människor, tyvärr...klarar inte av snålhet.... ja eller andra elakheter så klart...men det är väl självklart....en del människor som bara vräker ur sig elaka kommentarer till barn eller vuxna oskyldiga i vardagen...usch...jag fattar inte...

10.


Har varit på en författarkurs i Venezuela....men inte har det blivit någon bok än....men men jag är ju bara 42 än, snart 43...

tisdag 29 september 2009

Första pelargonen inne!

Visst är det fin? Fler är på gång in, skulle måla fler krukor nu i kväll men det är för kallt ute...huhu får ta det en solig förmiddag.



och så var man tvungen att hänga lite ljuslyktor över....



Hösten är här...


I morse skrapades det bilrutor....för första gången och jag skulle ha haft handskar på mig när jag gick ut med hunden, det var kallt för händerna. Nu är det höst och idag måste jag plantera om pelargonerna så jag kan ta in dom. Ska bli kul att få lite blommor i köksfönstren för det är nästan tomt sommartid hos oss eftersom pellisarna är ute då, sen kommer dom in och påminner om sommaren hela vintern! Är det någon som har sina olivträd inne i huset i rumstemperatur? Har det gått bra? Så trist att ställa ut som i garaget för då får man ju inte njuta a dom...

måndag 28 september 2009

Mary Kay och Humlebacken Living live!






Oj oj det har varit en händelserik torsdag--söndag! Vi börjar med torsdagskvällen....då var jag och några goa trevliga grannar hos en Mary Kay hudvårdskonsult och jag blev verkligen positivt överraskad. Har använt produkterna, rengöring och hudkräm och foundation nu sedan i torsdags och jag märker redan skillnad. Jättesköna produkter! Jättekul, så nu är fortsättningen sminkkursen inbokad! Och ja, jag skulle ju inte köpa så mycket men kom så klart hem med en kasse....jag måste vara en drömkund! Läs mer på http://www.cilla.sandh.marykay.se/


Sen så bar det vidare till Malmö, och vi hämtade god pizza på vår favopizza Papagallio, som ligger i närheten av lägenheten som vi bodde i. Bara 200 olika pizzor att välja på och 70 olika ölsorter. På lördagen åkte vi och hälsade på Humlebacken! Väl gömt inne i ett stort stort villaområde med en massa små kringelikrokvägar, och där plötsligt låg det underbara Humlebacken! http://humlebacken.blogg.se/ Åh så kul att träffas på riktigt och se detta underbara hus! En del saker kände vi igen från vårat hus, och det var så roligt att sitta och prata med Vivi och Micke om allt från bygget och inredning mm. Och ja ett Karlsonhus är helt enkelt ett Karlsonhus ursäkta alla andra....http://www.karlsonhus.com/. Det kändes som att vi hade kunnat prata hur länge som helst! Jag glömde bort att ta någon bild på oss men Vivi har lagt upp några bilder på oss på sin blogg! Hoppas verkligen att vi ses snart igen. Nu ska vi måla om golven på övervåningen och göra en lista på grejer som vi vill ändra på... så går det när man får en massa inspiration....hihi men något ska man väl pyssla med när mörkret kommer.... på hemvägen stannade vi vid det här roliga flygplanet som var fyllt med godis! 2 kg bar jag runt på i handvädskan.... så Maribell som undrade om det blev någon shopping, ja 2 kg godis!

torsdag 24 september 2009

Packar och grejar...

I morgon åker vi söderut, även om det är en "måste göra" resa så ska bli kul! Jag gillar att åka bil, det är så kul att sitta och titta ut, jaja motorvägen är inte så himla funny men men...det är så mysigt att komma in i Skåne, jag har ju växt upp i Helsingborg och ja det är något med ljuset i Skåne som gör att jag känner mig "Himma" där....så är det bara. Och Malmö....så mysigt, så det blir väl att packa in oss i lägenheten på fredagskvällen och sen leta upp någon trevlig restaurang (kanske på lilla torg)?? att gå och äta på! Sen är det städning mm på schemat för lördagen. Och sen hemfärd på söndag. Ingen shopping och inge Köpenhamn.....denna gång.

onsdag 23 september 2009

Vilket gäng!

Ja jag trodde ju att vi skulle gå lite sakta och kolla in skogen...Haha det var riktigt bra tempo på skogspromenaden idag, 29 pensionärer med ett jäkla drag! Oj så överraksade jag blev, jag tränade ju i måndags och tisdag så benen var lite trötta, och så hade jag med mig Peak (rottweiler) som drog iväg så ivrigt så jag har jobbat på bra idag, perfekt promenadväder, sen bar det av till friskis och, så satt jag där och tänkte ja men det är ett medelpass, jag kan ju ta det lite lugnt och så kollar jag i schemat, kl 17 medel puls, shit, det var det där jobbiga passet....så det var bara att köra på....är lite öm nu i vristerna men annars ok, ska nog fira allt mitt tränande med 1 glas rött i kväll sen sussar jag gott. I morgon ska jag plugga vidare med trädgårdskursen och på kvällen hudvårdsklass, ska bli spännande och på fredag blir det Malmö.

tisdag 22 september 2009

Studerat!

Idag började jag på min trädgårdsdesignutbildning! På distans. Jag skulle fylla i en studieplan för det är lätt att man inte kommer igång när man studerar i eget tempo stog det eller nåt...haha ja jag började försiktigt så det som jag skulle vara klar med 20091001 blev jag klar med idag, det gick inte att sluta, så idag har jag läst och lärt mig om klimat, dränering, ljusförhållanden, vindrörelser, jordmån och så kunde jag inte låta bli att gå in på del två...trädgårdens förutsättningar, den roligaste delen!!! Jippi så kul det är! Och idag tränade jag mitt 11:e pass, tänk då att det är den 22:a idag så jag har tränat 11 pass på 22 dagar. Nöjd! I morgon skall jag ut och gå med pappa och hans gäng (friluftsfrämjandet) 1,2 mil och sen blir det 12:e passet friskis så mina tre pass för veckan är avklarade, hinner inte senare i veckan.

söndag 20 september 2009

Vad har jag gjort i helgen då?

Köpt en värmeljuslyktavet inte om den ska hänga där men....

tvättat lakan


mera lakan


mera....



planterat



målat krukor




kluddat lite på muren....





planterat vid muren, murgrönor, buxbom och så nåt mer som jag inte vet vad det heter...stora gröna blad och så blir det rosa långa blommor på våren...



svårt att se kanske, det är så soligt!



köpt lite höstblommor


planterat om kryddor..

planterat ner en stor gräsväst, tycker att den passar där....


lite ombonat när man kommer in på gården....



kryddor som har flyttat in! Nu ska jag ut och plantera ner tulpaner, jorden tog slut så jag har varit och köpt ny....ikväll har vi "lillördag" mannen kommer hem efter hemvärnsutbildning och barnen har studiedag i morgon, så det blir lite god mat och vin ikväll!



lördag 19 september 2009

Trädgård!

I dag blir det trädgårdsarbete, tulpanlökarna ska ner och så håller jag på och planterar vid vita muren, buxbom och murgrönor mm....ja nu måste jag ta bild före och efter!!! Sen tänkte jag måla vanliga terakottakrukor ni vet, är det någon som har gjort det? Jag vill plantera in pelagonerna i sådana krukor men jag vill inte ha vanliga terakottafärgade krukor och inte dom som finns i vitt blankt, jag vill ha dom i vit matt färg så jag tänkte helt enkelt måla om dom med vit färg som jag har använt på stenmurarna, det borde ju gå? Någon som har erfarenhet från det?

torsdag 17 september 2009

Mangelduk * träningskläder * plantering

Mangelduken har kommit....pust...om jag öppnar linneskåpet så är allt intryckt, vikt men intryckt i skåpet...och nu har mangelduken kommit så den ska bytas och sen är tanken att allt ska manglas så att det ligger fint i skåpet. Men jag har ingen lust med det.....jag behöver köpa träningskläder, nu har jag kört 8 träningspass på Friskis och behöver uppdatera garderoben...det låter roligare än att stå inne och mangla idag...och sen håller jag på och planterar efter vår mur. Det är som vanligt tungt och otympligt men blir fint. Ja idag så får det bli inköp av träningskläder och plantering och en solning på solariet, mangeln får vänta tills det blir mörkare och kallare! I morgon blir det solariumjobb/kontorsdag och kanske lite trädgårdsdesignkurs.

tisdag 15 september 2009

Vart har jag varit?

det undrar jag med, det kommer lite bilder istället för en massa text....
flyttat på växter från baksidan till framsidan, köpt en vedkorg och ett eldklot...
hittat en liten flamingo som bor i vassen...

den här kransen gillar jag



tagit hand om änglatrumpeten som blommar och doftar underbart


flyttar runt tunga krukor....



Jag har köpt en vit groda....kaxig vit groda
planterat två jättestora vita ljung....

den här skylten älskar jag fast hunden fattar inte alltid.....


klart mellan garage och hus, fyra rosor är planterade.



dagen inköp, två ljushållare....




tappen till tvättstugan klar


veden påfylld och dom här två gjutjärnsljusttakarna älskar jag...



hyllorna målade och uppskruvade och där ser ni Soltorps must!










Mustat äpplen!



Rosenhills musteri på Eckerö







söndag 6 september 2009

Äppelmust!

I torsdags var vi iväg med våra äpplen till ett musteri och fick ca 17 liter must! Vi hade med oss tre papperskassar med äpplen, otroligt att det blir så mycket fruktsaft! Den här gången ska vi bara ha kvar det som must men nästa gång ska jag försöka göra vin eller cider. Det var ett lite annorlunda ställe som jag hittade på nätet, helt klart värt ett besök, läs mer på http://rosenhill-ekero.blogspot.com/ Jag har hällt upp musten i glasflaskor och fixat en enkel etikett, ska ta bild i morgon! Idag var jag på Taxinge slotts trädgårdsmässa, köpte en massa tulpanlökar, hittade svarta och vita liksom kronformade...äh tar bild på dom i morgon med...kul var det ialla fall. Och vädret var så perfekt, soligt och skönt!

tisdag 1 september 2009

Mangel

Nu har jag beställt en ny mangelduk eftersom jag har lyckats mangla sönder mangelduken....och på grund av detta så är linneskåpet knökfullt och alla lakan får inte plats, samt att det är ihopvikt lite halvslarvigt och intryckt. Varje gång någon öppnar skåpet så får man en chock och blir irriterad för man får trycka in ren tvätt... usch jag hatar det! Inom tio dagar så skall mangelduken komma. Åh vad skönt det ska bli, ut med alla lakan och tvätta om dom och mangla dom! Och framför allt rensa bort gamla trista lakan....och köpa lite nytt!