söndag 31 maj 2009

Cooler....







Här är vår Cooler...rätt cool.... står ute vid grillhörnet och här får man plats med läsk, öl, vitt vin, vatten mm onödig pryl men så himla bra! Vi har försökt hitta på ett bättre namn men det blir hela tiden, "finns i Coolern"....är det någon som har något bättre namn så välkomnas det! Ha det gott i sommarvärmen! Det är så underbart!

fredag 29 maj 2009

Idag kom säckarna med gårdsgrus...och bilder på markisen mm!














Så nu i helgen ska vi gräva ut till gångar och sen fylla på! Man kan se på ena bilden där vi har börjat. Och sen några bilder på markiserna! Och vår klocka som sitter på garaget.

Utmaning från Humlebacken!

SKOR: oftast asics löpdojor
SNEAKERS: ja finns i garderoben
JEANS: ja just nu Esprit som favvo (pga att jag kommer i dom)
T-SHIRT: helt ok
UNDERKLÄDER: Ja olika men enfärgat
VÄSKA: olika svart från Stadium med snobben på eller dansk stråväska beige sommartid
PLÅNBOK: Svart skinn från Gant med massa bonuskort som inte får plats.
SOLGLASÖGON: stora från Pilgrim några år gamla, favvo
ALLTIDKLOCKA: En Breithling i guld och silver med ljusblå tavla
SMYCKEN: Ja olika mest silver
TV: hm nyheter och familjeprogram som man måste se typ Robinsson mm
MOBILTELEFON: Sony Ericsson dags att köpa ny
DATOR: En bärbar HP
SMINK: inte alltid och bara lite
ANSIKTSKRÄM: Apotekets
DEODERANT: olika
TANDKRÄM: olika
SCHAMPO/BALSAM: Alltid Loreal från salong
TVÅL: gärna apoteket
PARFYM: olika och inte ofta
MINERALVATTEN: Ja gärna olika spelar ingen roll mer noga med vin och champange
VIN: Ja Både rött och vitt
DRINK: Caipirinha, Mojito Kaprinoschka
BRÖD: Gärna varmt direkt från ugnen eller hårt havre knäcke
MAT: Gillar det mesta, gärna pastasallader, och italiensk mat men tycker om allt!!!
GLASS: Inget jag saknar
GODIS: helt ok utan men om jag blir sugen så gärna choklad, Marabou med apelsin
SÄNG: Ja från Ikea typ 15 år gammal så det är dags att byta
LAKAN: Ja rena och manglade, märke spelar ingen roll
FRISÖRSALONG: Hairfashion 1 gång i månaden och samma frisör
DAGSTIDNING: DN
MAGASIN: Leilas Country Living, Drömhem & Trädgård, sen köper jag lösnummer av andra inredningstidningar som verkar kul!

torsdag 28 maj 2009

Kastanjen





Jag är så himla glad över den här kastanjen, några träd på tomten var tvungna att fällas när huset skulle byggas och lastbilar in på tomten! Men vi vägrade att ta ner kastanjen! Och stenhögen som är under bara blev till och fick ligga kvar, kastanjen hänger lite över den och gången och ramar in ingången vackert tycker jag! Det blåste rejält när jag tog bilden, det kan man se på den japanska lönnen som lutar, den lutar inte så i vanliga fall, hur som helst allt som planteras i denna stenhög har färgton: vinrött/rosa!

onsdag 27 maj 2009

Lite bilder!















Här kommer lite blandat, hittade vår gamla videokamera som man kan fota med också...kvaliten kan vara lite ojämn på bilderna...första bilden är min "trekantsplantering" som det såg ut när vi hade fyllt upp hörnet och byggt murar, andra bilden är som det ser ut nu idag med nyligen planterade växter...ska bli så kul och se hur det ser ut nästa år! Tredje bilden är nyplanterad bambu, fjärde bilden: gången mellan husen innan något var gjort och femte bilden så ser det ut idag, grå stengång och snart kommer sjösten som skall ligga på sidorna med lite växter och annat! Och sista bilderna den fina torkvindan från Bruka!!!

Nu har vi beställt gårdsgrus och dekorationssten!


Nu ska det äntligen bli klart med gångar mm i trädgården! Det ser för hemskt ut nu, men i veckan kommer gårdsgrus och sjösten....så nu är det på gång!

tisdag 26 maj 2009

Markismannen är här!

Nu äntligen när det är som varmast...är markismannen här! Det borras för fullt, ska låna dotterna mobil när hon kommer hem och ta lite bilder! Återkommer när det är klart.

söndag 24 maj 2009

Mysig inredningsaffär

I Hammarby sjöstad där jag själv har en rörelse, finns en mysig inredningsaffär där jag har handlat en hel del till vårt hem! kolla in www.ljuvligahem.se och det är inte för att jag är där ofta och handlar som jag rekommenderar affären utan för att det finns precis sånt som jag tycker är snyggt! Det finns alltid något som man vill köpa och det är bra priser! Ett tips om ni är i krokarna och då kan ni passa på och sola i mitt solarium www.sunfactory.se också.

lördag 23 maj 2009

Tacogratäng

Här kommer ett recept på en god tacogratäng, perfekt om man har tacoköttfärs över tex....
Jag har inga direkta mått utan tar köttfärs så det räker till vår familj, men tex
500 gr köttfärs och tacokrydda till det och tillaga precis som vanlig tacoköttfärs
blanda creme fraiche och philadelphiaost hälften av varje, jag brukar ta en stor creme fraiche och två ost. Peppra och salta. Lägg den stekta köttfärsen i en ugnsform, och bred över cremefraiche blandningen, det ska vara typ 2 cm högt, om man vill kan man lägga riven ost, sen in i ugnen, ca 175- 200 grader tills det blir färg och varmt, svårt att säga tiden men 20 minuter kanske, man får ha lite koll. Servera med grönsallad, tomat, gurka och majs och tacochips! Det här är en favorit hemma och barnen gillar det! Perfekt att bjuda barnfamiljer på! Och så mumsigt att äta med tacochipsen till!

fredag 22 maj 2009

Bråk

Det har jag glömt att berätta, igår när vi var till K-rauta för att köpa lite mer jord och gödsel så började två gubbar i 55 årsåldern att bråka, vi såg den ena dra iväg med den andre till hörnet och knuffa ner honom på jordsäckarna, så jag var tvungen att gå fram och säga åt dom något i stil med: lägg av och bråka det är bra onödigt, det här var mitt på dagen och fullt med folk. Jaja hur som helst så slutade dom och gick åt varsit håll till slut. Förmodligen hade det blivit bråk när dom skulle parkera och lasta in jord. Alltså två vuxna karlar, så pinsamt!! Men jag var glad att det gick att avstyra, han den argaste såg lite arg ut när jag störde men han lugnade ner sig. Skönt, jag gjorde en god gärning, det kändes bra!

tisdag 19 maj 2009

Växter


Idag har vi beställt ett plommonträd, Czar 3-4 år gammalt och om vi har tur ger det frukt i år! Och sen blev det två krusbärsbuskar och två bamu buskar. Har ställt ut det i trädgården för att se vart allt ska stå. Det är ganska bra tycker jag att vänta med att plantera ner och i stället gå och flytta på växterna och se vart det blir bäst! Har haft en låååång väntan på markismannen och på fredag kommer han hit om allt går bra med leveranser osv osv. Ska bli spännande och se hur det blir. Alla pengar går till hus och trädgård så jag har inte råd med en ny kamera, hmm frustrerande eftersom jag vill ta bilder på allt som händer...får gå och låna dotterns mobil varje gång jag ska ta en bild...

måndag 18 maj 2009

Grand Finale Vårtecken!





































Det har varit så kul och se allas vårtecken runt om i Sverige, vilken toppenidé av Viceka på Humlebacken, jag har längtat ännu mer när jag har sett vårbilder från alla! För mig har den här våren varit lite speciell eftersom det var första gången som jag planterade ner lökar i höstas. Vår trädgård fyller tre år nu och dom två första åren var det typ "Grekisk trädgård" dvs, torr jord med lite grönt ogräs....och en och annan petflaska..efter byggnadsarbetare. Och nu i vår har det varit så kul och se tulpanerna komma upp, nu fattar jag grejen med trädgård och att gå och titta på växterna. I år har jag planterat ner ett stort Magnolia träd, riddarsporre, buxbumbollar, pioner och lavendel, syrener mm. Jag har gjort ett litet hörn i trädgården enbart med växter som har vita blommor! Det är så kul att få inspiration från olika tidningar och bloggar! Här kommer några bilder, (tyvärr är jag utan kamera men har lyckats låna dotterns mobil). Annars hade det varit lite fler bilder.

fredag 15 maj 2009

Kryddor




Jag hittade dom är snygga kryddorna på Coop, passar perfekt i vår grillhörna och dom smakar gott! Ett tips om ni ska grilla ikväll!
Sen har fåglanra fått en egen bar...
Ha en riktigt skön fredag!

torsdag 14 maj 2009

Älskar Brukas sortiment...


Det märks väl inte.....den här hyllan har jag målat och fått upp, Tack vita nyanser för inspiration!

Vår grillhörna!
















SÅ nästan klar, några små deltaljer som ska grejas och målas, men i det stora hela så är grillhörnan klar! Vi är supernöjda!

onsdag 13 maj 2009

Sunbar.....




Mer bilder i morgon!!

Bilder bilder!!!!
















Nu äntligen!!! Här kommer från framsidan, där vi har fått våra efterlängtade bänkar. Jag är jättenöjd! Vad tycker ni? Sen byter man ut kuddar och detaljer till annat om man vill ha en annan stil, det är det som är såå bra med ett vitt hus......

hysteriskt

Tänk vilket tempo och engagemang man får upp när man är igång och grejar, nu är farstubänkarna helt klara med kuddar och allt och genast slängde jag mig på grinden och började måla den...ja och sen tusen andra saker där mellan. Och så kastar man en blick i en indreningstidning, åh så snyggt men så vill jag ocså göra och så vips har jag målat en egen skylt till vår grillhörna osv osv...men jag känner mig lite hysterisk....vill hinna tusen saker...

tisdag 12 maj 2009

Ut och måla!

Idag blir det lite målning, dels bänkarna i farstukvisten och sen trärullgardiner och så ska jag fixa lite till vid utegrillplatsen. Lovar att ta bilder när jag har en kamera så ni får se allt! Nej nu måste jag ut i solen!

lördag 9 maj 2009

Planterat...och jagat efter utomhusspakel...

I dag har vi planterat ner alla växter som vi hade hemma i vår planteringshörna....jag har en son som är helt otrolig på att gräva har jag upptäckt, och spakla! Efter några vändor till affärer så fick vi tag i rätt spakel till farstukvistbänkarna...dom är grundmålade men med en del skruvhåll så nu är det igen spaklat, sonen kom igång och började leta överallt efter skuv/spikhål att spakla igen....han hittade några på staketet....i morgon är det sista målningen på bänkarna och sen köpa fler växter...till hörnet. Och ett olivträd, det måste vi bara ha säger sonen...jaha ja....det får väl bli så...ha en skön lördag och söndag!

fredag 8 maj 2009

Nöjd!

Nu är jag nöjd, har hunnit måla bänkarna i farstukvisten och inandlat kuddar till dom. Planterat ner Magnolian och haft födelsedag här i huset. Jag är nöjd, nu ska jag slänga mig i soffan med ett glas rött! I morgon är det dags för mer målning!

Farstukvisten och staket!




Nu är farstukvisten klar, vi har fått sittbänkar på sidorna och det blev så bra, som på gamla trähus, nu kan man sitta där och koppla av och stoppa ved under på vintern. Nu ska jag ut och måla dom vita. Staketet blev bra, vi hade gröna hemska stålstaket "så länge" till Avenboken har blivit stor...sen insåg vi att det kommer att ta tid och det är så fult så vi fortsatte med samma staket. Men det tråkiga är att man måste "VÄNTA" med att måla eftersom det är tryckim. Åhh jag ser ju framför mig hur snyggt det kommer att bli när det är vitt som huset....På första bilden ser man staketet och på andra bilden det fula gröna som nu har likadant staket som mot gatan. Och om jag orkar senare idag så ska stengången bli klar i min lilla plantering och kanske kanske Magnolian kommer ner i jorden idag! Vore ju kul för vi har födelsedag här i huset, äldsta dottern fyller 19 år! Det är mycket att fixa i dag, en sväng till Rusta och köpa snygga kuddar som Vita nyanser tipsade om, jord på plantagen och sen färg på K-rauta......ska hinnas inhandlas. Nej bäst jag springer ut nu!

torsdag 7 maj 2009

Torkvinda och Magnolia!

Nu så, nu är den vita torkvindan MIN och snart på plats i trädgården, mannen jobbar och sliter så i morgon kanske jag kan hänga tvätt (det gör jag såå gärna) och ett stort magnolia träd är inhandlat, färg på blommorna? Gissa! Jag har ställt det i min planeringshörna där jag håller på med plattorna, orkade inte fortsätta idag efter allt slit i går, min kropp är inte ok idag! Jo och så blev det en vit skål från Bruka som det står sallad på...Mannen släppte av mig utanför så jag skulle springa in på Bruka och köpa torkvindan...efter någon minut kom han efter och säger jag står väldigt illa...taktik för att inte jag skulle gå runt och titta på fler saker....nu blev det tvunget att skynda sig på...suck ja....han skulle ju vänta i bilen.....att man alltid måste stresshandla i sådana där underbara butiker....

aj aj aj...

kanske inte skulle ha gått ut så hårt...först en kort joggingtur med hunden...sen grävande i trädgården, tungt att gräva upp grästuvor och sen bära stenplattor mm...det gör ONT i hela kroppen så nu har jag varit vaken ett tag...får ta det lugnt i dag...hmm hur ska det gå? Det är ju så kul att greja i trädgården!

onsdag 6 maj 2009

Nu har jag börjat...

kunde inte hålla mig...nu är lavendeln planterad efter vår lite krokiga gråa stengång. Och nu började jag med rabatten/planteringen i hörnet. Vi har ett hörn med vit staket runt ut mot gatan och grannen, där har jag lagt ut ett rep som visar hur det ska vara så håller jag på och gräver ner grå kantsten, formen ska vara mjuk och i två böjer eller krokar äh...svårt att förklara, jag har rundat av runt ett gammalt äppelträd där runt blir det vit riddarsporre, sen blir det en liten gång av grå sten till staketet där alltid hunden ska springa och titta, och mitt i ska en vit Magnolia få stå utan något under för det är så vackert när den tappar sina blomblad, sen blir det några buxbom och en stor sten vill jag ha där i också...puh...sen köpte jag vit löjtnadshjärtan oxå...sen kommer jag att fylla på med fler vita blommor...jag tror det kan bli bra. Ja som sagt eftersom jag inte har någon kamera så får ni fantisera själva...det kanske blir en vit stol mitt i allt någonstans under äppelträdet kanske...det trevligaste av allt är att man ser planteringen från köket och från mitt kontorsfönster.

måndag 4 maj 2009

Trädgård mm!

Vad roligt det är med trädgård! Det visste jag inte riktigt, nu har jag köpt lavendel som ska ner efter vår gråa stengång, hade varit kul med kameran nu för våra vita tulpaner blommar....och den fina kastanjen är också på gång. Och sen har vi börjat plantera ner syrener efter vårt vita staket, färg? VITA så klart....åhh jag vill fixa allt...får behärska mig lite, jag har annat att göra också men man blir helt GALEN och vill fixa fixa, speciellt för oss som har börjat från början liksom med en ny trädgård. Jag ska göra en plantering längst ner i hörnet på trädgården...nej jag måste ha en kamera så jag kan ta bilder före och efter!

lördag 2 maj 2009

Pimpat verandan!

Vi har fixat på verandan och det blev så bra, gasolgrill inhandlad och två vita hyllor uppsatta, tyvärr har vi ingen fungerande kamera i huset...GRRR men så fort vi har en ska jag ta lite bilder. Vi blev supernöjda!