söndag 18 oktober 2009

Hus och matsedel


Idag ska vi ta och åka iväg och titta på hus, kul att se nya hus, få inspiration. Nej vi ska inte flytta! Bara kul att se andra hustillverkare som har byggt liknande hus..... och sen är det matsedelsplanering....jag hittade jättebra recept på http://www.arla.se/ under god mat på en halvtimme och vi testade tre recept därifrån förra veckan. Ni kan ju få vår veckomeny:

Måndag: biff i sambalgrädde med ris

Tisdag: franska fiskbiffar med potatismos

Onsdag: pappas peppriga kyckling med ris

Torsdag: köttfärslimpa med kokt potatis sås lingon

Fredag: pepprig fläskfile med pommes och bearnaise...

Vi brukar planera måndag-torsdag och inhandla allt på måndagarna så har man all mat hemma. Vi sparar massor av tid och har matsedeln uppskriven i köket så barnen inte behöver fråga vad det blir för mat....recepten finns också framme så att den som är hemma kan börja med maten, enkelt! Det blir billigare och inga halvfabrikat. Vi är väldigt friska i vår familj och jag är övertygad om att det handlar om maten! Att inte äta skräp och färdig mat. Middagen är också den måltid som vi oftast är tillsammans alla i familjen och sitter och pratar mm. Så mysigt och det uppskattas även av ungdomarna, så kul!

3 kommentarer:

  1. Det är toppen när man kan få till att matplanera! Vi lyckas ibland = )! Vilket bra tips att gå in på Arlas hemsida!

    Kram LL

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med om att det är mycket bättre att umgås i lite smuts än att torka varje list först. Om man alltid ska ha tipp-topp finns ju inte orken till att umgås, plus att det är en fasad, ingen har tipp-topp jämt, då mår man inte bra. Kloka tankar.

    Ha det bra!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  3. Visst är det kul att åka och titta på hus, även om man inte tänker flytta.

    Matsedeln ser jättegod ut! Vi har prövat ett nytt koncept i veckan och får matern planerad och hemkörd. Ska bli jättespännandee hur det blir.
    Kram
    Vimsingen

    SvaraRadera